Nu dansez să mă AMUZ! - Trupa The HATERS
Mos Craciun la Centru Social de Servicii "Straulesti"
Biserica "Sf. 40 de Mucenici"
Unul dintre proiectele noastre ce urmărea restaurarea Bisericii "Sf. 40 de Mucenici" din satul Rudeni, oraș Chitila a fost dus la bun sfârșit cu ajutorul lui Dumnezeu prin oameni. Le mulțumim tuturor celor ce ne-au sprijinit!
ISTORICUL BISERICII ``SF. 40 DE MUCENICI ``DIN RUDENI.
Satul Rudeni a fost atestat istoric prima oară în 1821 când oastea lui Tudor Vladimirescu a făcut un popas în cătunul “Catane” înainte de a intra în Bucureşti prin Drumul Taberei. Denumirea satului vine de la unul dintre generalii lui Tudor Vladimirescu şi anume generalul Rudeanu.
Biserica din satul Rudeni a fost construită începând cu anul 1850, fiind necesară unei populaţii de fermieri ce s-a aciuat la marginea Bucureştului.
În 1872 lucrările la construcţia bisericii s-au terminat, biserica primind Hramul ``Sf. 40 de Mucenici``de la Mânăstirea ``Doamna Chiajna`` ce abia se dărmase, situându-se la o distanţă de cca. 400 m de aceasta.
În 1913 biserica a găzduit ”Regimentul 54 Infanterie”. Construcția bisericii în decursul timpului a suferit numeroase avarii, cele mai grave fiind în al II-lea război mondial. Aflându-se în apropierea Fortului (fabrica de muniţie a Bucureştului), biserica a fost practic spulberată în timpul bombardamentului aerian asupra capitalei. Lucrările de restaurare a bisericii au decurs pe o lungă perioadă de timp, ele fiind finalizate în anul 1993.
Biserica fiind fără fundație și cuprinsă de igrasie necesita lucrări de reconsolidare, ce au început în anul 2011 cu sprijinul Asociaţiei Martirii Ultimelor Zile.